2020 De Koningsmatch

Een Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van verschillende sportactiviteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.


Klik hier

Rotterdam

Sportsupport

2020 Uitnodiging interactieve webinars en online workshops voor verenigingen en organisaties.

De sportwereld begeeft zich in vreemde, onvoorspelbare tijden die vragen om een groot aanpassingsvermogen en andere kennis. Om jouw sportorganisatie hierbij te ondersteunen nodigen we je graag uit om aan te sluiten bij een of meerdere van de georganiseerde (kosteloze) webinars die plaatsvinden in november en december. Tijdens deze webinars wordt jouw sportorganisatie, in groepsverband, concreet op weg geholpen aan de hand van een breed scala aan thema’s. De webinars bevatten vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt gaan voor jouw organisatie.


Klik hier

2020 Albrandswaarders 'kom het huis uit en ga lekker wandelen'

Zeker in deze vreemde tijd van de corona is een gezonde leefstijl cruciaal om je lichaam te versterken tegen o.a. virussen. Gezonde leefstijl door volwaardige voeding, meer bewegen, voldoende rust-slaap, het voorkomen van stress. Bewegen - wandelen is een van de beweegvormen die we altijd en overal kunnen doen. (nu veel in het nieuws door de professoren  Erik Scherder en Leonard Hofstra en hun boek Hart voor je Brein en tv)

Naast een fit brein en een goede afweer heeft wandelen nog vele andere gezondheidsvoordelen. Het is bijvoorbeeld goed voor hart en longen, je spijsvertering verbetert, je hebt minder kans op ziektes zoals diabetes en kanker en je wordt fitter, gezonder en gelukkiger. En met de juiste leefstijl kan je er ook mee afslanken. Nu er veel mensen thuis werken, thuis zijn en niet goed weten wat te doen, ze de mogelijkheid geven een wandeling te maken. Via stichtingSPAL (sportief albrandswaard) is het al jaren mogelijk om wekelijks met groepswandelingen mee te doen zie..

 https://www.sportbalans.nl/wandel-jefit.html Nu met samenwerking via het Akkoord van Albrandswaard, wandelingen  op tijden die voor ieder persoonlijk uitkomen. Op deze website zijn verschillende routes te vinden die vrij gedownload kunnen worden. Voor mensen die bv willen gaan bewegen - wandelen om fitter te worden of willen afslanken is het ook mogelijk hierin begeleid te worden.


Route 1:

https://afstandmeten.nl/index.php?id=2415278

2020 StichtingSPAL (Sportief ALbrandswaard) is gestart met de Nationale Diabetes Challenge 2020. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, en voor mensen die nog niet lekker in hun vel zitten en wat meer willen bewegen en fitter willen worden. Door je aan te melden via Nationale Diabetes Challenge krijg je informatie over een gezonde leefstijl. Ook mensen die al mee wandelen kunnen en mogen zich aanmelden. StichtingSPAL is ook een van de ondertekenaars van het Akkoord van Albrandswaard en via Aad Wijntjes ook in de Kopgroep actief als trekker voor Gezonde leefstijl: iedere inwoner in beweging een van de punten van het Akkoord. Er hebben zich tot nu toe 4 personen ingeschreven en bewegen met een eigen wandelprogramma in een van de SPAL groepen. Een eigen reden - eigen motivatie om te bewegen en hebben de eerste stap gezet.


Klik hier


2020 De buurtsportcoaches uit Albrandswaard organiseren elke vrijdag een leuke fietsronde voor de leeftijd 40+. De deelnemers verzamelen rond 13.45-14.00 uur bij het Lokaal in Poortugaal. Om 14.00 uur start de fietsronde onder begeleiding van een buurtsportcoach. Er wordt ongeveer 1 - 1,5 uur gefietst. Bij terugkomst wordt er gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken en wordt er nog nagepraat over de fietsronde. De eerste vrijdag ( 2 Oktober ) begonnen ze met 3 deelnemers, afgelopen vrijdag ( 10 Oktober ) waren dit er al 9.


Klik hier