Sociaal Platform

Een sociaal platform biedt een centrale marktplaats voor burgers en gemeenschap om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.


Waarom?
Verbinden, versterken en verduurzamen om laagdrempelig en gebruiksvriendelijk een weg te vinden in het grote en diverse aanbod. Vraag en aanbod beter bij elkaar brengen is heel belangrijk voor het slagen van het Akkoord van Albrandswaard. Samenwerkende clubs, verenigingen en maatschappelijke partners zijn het cement, ‘het kloppend hart’ van een gemeenschap. Zij hebben hart voor de zaak en maken zich hard voor het wel en wee van burgers en gemeenschap.
Met wie?
Samenwerkingsverband tussen clubs, verenigingen, maatschappelijke partners, ondernemers én gemeente. De gemeente heeft belang én verantwoordelijkheid om functioneel en efficiënt middelen in te zetten voor rechtstreekse verwijzing naar de juiste partij.
Hoe?
Één aanspreekpunt onder wiens verantwoordelijkheid en takenpakket gestalte krijgt. Er is een belangrijke relatie met de maatschappelijk makelaar van onderdeel 3 die voor sterkere verenigingen gaat zorgen. Centraal inventariseren, coördineren en faciliteren is een voorwaarde. De gemeente, SWA en een vertegenwoordiging van partijen werken nauw samen en waarborgen de continuïteit (minstens 5 jaar).